Robin Hood dýka ozdobná replika 764-184

Dýka zo Sherwoodského lesa Čítať viac …

Robin Hood dýka ozdobná replika 764-184

Dýka zo Sherwoodského lesa Čítať viac …

E-shop:
Skladom
Predajňa Prešov:
Nedostupné
Predajňa Žilina:
Skladom
Cena s DPH:
39,95 €
Cena za:
1 ks
Cena bez DPH:
33,29 €
DPH:
20,0 %
Séria/Značka:
Vogler
Kód:
VOG.764-184+0
Záruka:
24 mesiacov

Veľká dýka našla inšpiráciu v bajnom zbojníkovi Robin Hoodovi. Ozdobná replika s celkovou dĺžkou cca. 47,5 cm. Replika má po sebe ozdobné "artefakty" imitujúce rytinu.
Tieto repliky, sú výborným ozdobným prvkom do domu, na chatu ale aj do obývacej miestnosti. Jej pôvodný a hlavný účel je ozdoba a okrasa zároveň, avšak v prípade núdze, je dostatočne pevná na použitie v sebaobrane.

niečo z Wikipédie :

Robin Hood bol anglický bájny ľudový hrdina, šľachetný zbojník, pomstiteľ bezprávia a ochranca chudobných, ktorý údajne žil v Sherwoodskom lese v Nottighamshire v strednom Anglicku v čase vlády kráľa Richarda I. Levie srdce. Ospevovali ho anglické ľudové povesti zo 14. a 15. storočia, a bol hrdinom mnohých filmov, kníh, komiksov a hier, napríklad aj Scottovho románu Ivanhoe.

V mnohých príbehoch je Robinovým úhlavným nepriateľom šerif z Nottinghamu. V najstarších legendách je to len z toho dôvodu, že šerif je prirodzeným nepriateľom zbojníkov, ale v neskorších verziách tento despotický šerif vážne zneužíva svoje postavenie, privlastňuje si pôdu, vymáha neúnosné dane a nespravodlivo prenasleduje chudobných. V iných príbehoch je jeho protivníkom princ Ján Bezzemok, ktorý sa údajne neoprávnene zmocnil trónu svojho zbožného brata Richarda. V najstarších variantoch ktoré sa dochovali je Robin Hood sedliak, no podľa iných to zase bol šľachtic, knieža z Locksley, ktorému neprávom odobrali jeho pozemky. Niekedy sa zúčastnil na križiackych výpravách a po návrate do Anglicka našiel svoje zeme vydrancované podlým šerifom. V niektorých príbehoch je zástancom ľudu, ktorý bojuje proti skazeným hodnostárom a bráni utláčaný ľud proti tyranským nariadeniam, zatiaľ čo v iných je to arogantný a vzdorovitý rebel, ktorý sa vyžíva v krviprelievaní, kruto zabíja a stína hlavy svojim obetiam.

Príbehy o Robinovi Hoodovi sú rozličné v každom období svojej histórie. Postava Robina je sama o sebe neustále pretváraná, čím názorne vyjadruje, aké hodnoty sú dôležité pre rozprávača toho–ktorého obdobia. Táto viacznačnosť ukazuje, že je zbytočné zaoberať sa „pravosťou“ alebo „skutočnosťou“ Robina Hooda. Aj keby sme dokázali identifikovať historického Robina Hooda, zodpovedal by len z malej časti ohromnej legende, ktorá sa viaže k jeho menu. Táto postava nie je naozajstnou osobou, ale skôr zmesou rozličných ideí, ktoré mal svojím životom podporovať.

  • celková dĺžka repliky: cca. 47,5 cm
  • celková hmotnosť repliky: cca. 570 gramov
  • materiál čepele: nehrdzavejúca oceľ - Stainless Steel
Poštovné:
BalíkoBOX Slovenská pošta
2,55 €

Objednaný tovar sa snažíme vyexpedovať do 1 - 2 pracovných dní a balík sa doručuje 24 hodín od vyzdvihnutia zásielky u nás (počas pracovných dní).
Zásielka bude doručená do zvoleného BalíkoBOXu Slovenskej pošty. O uložení zásielky v BalíkoBOXe budete informovaní. 

Slovenská pošta (ostáva na pošte)
2,65 €

Objednaný tovar sa snažíme vyexpedovať do 1 - 2 pracovných dní a kuriér následne doručuje balík do 24 hodín od vyzdvihnutia zásielky u nás (počas pracovných dní).
Vaša zásielka bude doručená na Vami zvolenú doručovaciu poštu. O uložení zásielky na pošte budete informovaní len SMS správou.

PACKETA.sk
2,85 €

Balik bude doručený  na  adresu zvoleného výdajného miesta Packeta.sk. Zoznam výdajných miest. Maximálna hmotnosť prepravovaného balíka je 10kg. Dodacia lehota do výdajného miesta od podania je zvyčajne do 24 hodín .

DPD kuriér (doručenie domov)
3,30 €

Objednaný tovar sa snažíme vyexpedovať do 1 - 2 pracovných dní a kuriér následne doručuje balík do 24 hodín od vyzdvihnutia zásielky u nás (počas pracovných dní). Balik je doručený  na  adresu uvedenú v objednávke.

EXPRES kuriér (doručenie domov)
3,85 €

Objednaný tovar sa snažíme vyexpedovať do 1 - 2 pracovných dní a kuriér následne doručuje balík do 24 hodín od vyzdvihnutia zásielky u nás (počas pracovných dní). Balik je doručený  na  adresu uvedenú v objednávke.

Osobné prevzatie Prešov, OC MAX
0,00 €

Odber na pobočke ZOC MAX pri FastFoode Vihorlatská 1 080 01 Prešov.

Osobné prevzatie Žilina, OC MAX
0,00 €

Odber na pobočke ZOC MAX Žilina Prielohy 979/10 010 01 Žilina.

Forma platby:
Platba kartou v mobilnej aplikácii
0,00 €
Platba kartou
0,00 €

Zaplatite kartou pri prevzatí tovaru v BalíkoBOXe

Platba na dobierku
0,95 €
Prevodný príkaz
0,00 €
Platba v hotovosti, kartou
0,00 €

Zaplatíte v hotovosti alebo pomocou karty na zvolenej predajni.

Quatro online platba na splátky
0,00 €

Objednaný tovar expedujeme do 1-2 pracovných dní.

V prípade vypredania skladových zásob dodávame do 30 dní (ak to má výrobca skladom).

Pripravenú zásielku preberá u nás Vami zvolený dopravca, ktorý ju doručí až k Vám na základe prepravných podmienok a cien, ktoré nájdete TU.

Ak Vám tovar nevyhovuje, či potrebujete vymeniť veľkosť, farbu, typ, prevedenie, druh stačí vytlačiť protokol na výmenu, alebo na vrátenie tovaru a postupovať podľa pokynov, ktoré sú k dispozícii TU.

Podobné produkty
Rytierska dýka Maltézsky rád 774-9168

Rytierska dýka Maltézsky rád 774-9168

ozdobná dýka maltézskych rytierov

15,95 €
Skladom
Rímska dýka Gladiator 30cm 774-9211

Rímska dýka Gladiator 30cm 774-9211

ozdobná dýka

16,95 €
Skladom
Rímska dýka Gladiator 30cm 774-9212

Rímska dýka Gladiator 30cm 774-9212

ozdobná dýka

17,95 €
Skladom
Dýka Templar Silver ozdobná ZS212

Dýka Templar Silver ozdobná 42cm ZS212

ozdobná dýka s patinou starostriebra

19,95 €
Skladom
Dýka Templar Golden ozdobná 42cm ZS213

Dýka Templar Golden ozdobná 42cm ZS213

ozdobná dýka so zlatými ornamentami

22,95 €
Skladom
Quatro